2018 FEP Ödülü Sahibi Prof. Stefano Berti

Geçtiğimiz günlerde İtalya’nın Sorrento kentinde düzenlenen Avrupa Parke Sanayi Federasyonu (FEP) 62. Genel Kurul ve 43. Parke Kongresi vesilesiyle, 2018 FEP Ödülü’nün sahibinin Profesör Stefano Berti olduğu açıklandı. Ahşap ve ahşap ürünleri alanında tanınmış uzman olan Prof. Berti, tüm kariyerini ahşap endüstrisinin istikrarlı ilerleyişine adamış biri olarak parke sektöründe sürdürülebilir orman yönetiminden gerçek ahşap ürünlerinin en yenilikçi uygulamalarına kadar çok önemli katkılarda bulunmuştur. Bu yıl beşinci kez verilen FEP Ödülü, Avrupa Parlamentosu üreticileri arasında halihazırda var olan bağları daha da güçlendirmek ve Avrupa çapında parke tüketicilerinin yararına geliştirilmiş uzmanlığın önünü açmak amacını taşıyor.

 

Yenilikçi kaliteli ahşap döşeme ürünleri üreten bir sektörün Avrupa temsilcisi olan FEP, Avrupa Parke Endüstrisi’nin gelişmesine önemli katkılarda bulunan her bir bireyin, organizasyonun, enstitünün veya otoritenin çabalarını takdir etmek ve tanıtmak amacıyla FEP Ödülü’nü başlatmıştır. FEP’in bu doğrultuda gerçekleştirdiği çabalar sadece endüstrinin ürünlerini geliştirmeye yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda sürekli gelişen ‘Gerçek Ahşap’ zemin kaplama deneyimine de katkıda bulunuyor. FEP Ödülü sahibi kupa ve ödül belgesinin yanı sıra, parke ürünleri alanında devam eden araştırma ve ilgili faaliyetlerini desteklemek için 5000 Euro’luk bir hibeyle ödüllendiriliyor.

 

FEP Kurulu bu yıl, Ulusal Araştırma ve Geliştirme Konseyi’nde (CNR) çalışan ve ahşap ürünlerin geliştirilmesine katkıda bulunan ünlü İtalyan profesörü olan Stefano Berti’yi bu ödüle layık gördü. Berti, hammadde ve gerçek ahşap ürünlerin ahşap özelliklerine özel 145 makale yayınladı. Berti’nin uzmanlığını ve çabalarını takdir eden 2018 FEP Ödülü, Avrupa’daki parke sektörüne katkısına dikkat çekiyor. FEP, Prof. Berti’nin çalışmalarının hem parke endüstrisine hem de sürekli geliştirdiği ürünlerle hizmet vermeye çalıştığı Avrupalı tüketicilere fayda sağlamaya devam edeceğine inanıyor.

FEP, merkezi Brüksel’de bulunan Parke Endüstrisi Avrupa Federasyonu’dur. Organizasyon hali hazırda 52 Avrupa Parke Üreticisi, 17 büyük Tedarikçi ve 8 Ulusal derneği bir araya getiriyor ve tüm ilgili düzeylerde sektörün kendi çıkarlarını temsil ediyor.