2020 Laminat Parke Trendleri

Laminat parke üreticileri, tüm dünyada moda, mimari, iç tasarım ve günlük yaşamdaki mevcut eğilimleri sürekli olarak inceliyorlar. Bu eğilimlerin başında gelen küreselleşme, kentleşme ve dijitalleşme hayatlarımızı şekillendiriyor. Bu eğilimler aynı zamanda, çelişkili reaksiyonlar da üretebiliyor. Bireyselleşme, doğaya duyulan özlem, füzyon, eski moda görünmeden yapılan nostaljik bir dokunuş gibi farklı eğilimler, telaşlı dünyalarımızda yaşarken aradığımız sessiz ve sakin bir geri çekilme özlemini anlatıyor belki de…

İşte bu eğilimler doğrultusunda artık insanların evlerinde rahat, güvenli ve kolay bir yaşam aradığını görüyoruz ve bu ev mobilyalarına da yansıyor. Hafif, nötr renk paletleriyle duyulara hitap eden yumuşak bir atmosfer, malzemeler ve yüzeyler tercih ediliyor.

Değişen meşe

Nötr ve yumuşak tonlar (bej veya boyanmamış), bazen ölçülü bir pembe veya gül kurusu rengi yeni dönem trendleri olarak gösteriliyor. Bu anlamda meşe, doğanın tüm nüanslarına hakim. Kusurlar, doğal malzemeden kaynaklanmak üzere ağaçların çoğalmasında her yerde bulunabiliyor, ancak yüzeysel işlemler veya boyalarla yumuşatılabiliyor.Meşe zeminlerde yuvarlak yapılar modern renk tonlarıyla tanışıyor. Bu, meşenin en önemli ahşap türü olmaya devam etmesinin nedenlerinden biridir, çünkü çok yönlüdür ve her türlü iç tasarım stiliyle çok iyi kombine edilebilir. Öte yandan meşe görünümüne bir alternatif olarak, kestanenin ince reprodüksiyonları popülerlik kazanıyor. Budist zen anlayışından doğan minimalizm ve stiller güncel tasarım trendlerine örnek. Buna ek olarak, sıcak, egzotik toprak renkleri, el yapımı malzemeler ve doğal unsurları ile Afrika ve Güney Amerika’dan otantik izlenimler tasarımları etkiliyor. Bunlar siyaha uzanan sıcak, koyu kahverengi tonlara çevriliyor.

Ahşabın kontrastı beton, granit, ham çelik görünüm

Yeni dekorlar, beton, granit ve ham çelik görünümleriyle ahşaba ilginç bir kontrast sağlar. Taş dekorlarda, özellikle modaya uygun beton görünümünde gri tonlar hakimdir. Mat ve süper mat yüzey yapıları bununla uyumludur. Sonuçta, yüzeyler daha da derinleşiyor ve daha çarpıcı hale geliyor, gerçek ahşaptan farklılıklar neredeyse farkedilemez durumda. Teknik uygulamada genel amaç, gerçek bir ahşap zeminin doğal özelliklerini daha da mükemmelleştirmektir. EIR (Kabartma Kayıtlı) yüzey yapılarının gözenek deseni ve dokunuşları zeminin doğal ahşap gibi görünmesini sağlıyor. Çeşitlilik, kurulum yöntemleri açısından da geri dönüyor: daha geniş ve daha uzun döşeme tahtalarına olan eğilim, örneğin 200 x 20 cm, 60 x 120 cm, 85 x 40 veya 40 x 120 cm şeklinde devam ediyor. Ek olarak, döşeme tahtaları şimdi 8 mm yerine daha sık olarak 10 mm kalınlığında. Balıksırtı desenleri de özellikle popüler.

Güvenilir nem koruması

Birkaç saatlik suya dayanıklılıkla yeni laminat döşemeler daha öncesinde kullanılamayan odalarda artık kullanılabilir. Bu nedenle, en son nesil laminat parke banyolarda, mutfaklarda veya genellikle nemin beklendiği diğer fonksiyonel odalarda da tercih edilebiliyor. Bu amaçla, taşıyıcı levhaların nitelikleri, laminat parkeyi 24 saate kadar suya dayanıklı hale getirmek için kenar sızdırmazlığı veya hidrofobik yağlar ve vernik emprenyesi kullanılması koşullarıyla değişiyor. Modifiye edilmiş klit sistemleri nemin derzlere nüfuz etmesini ve alt zeminde istenmeyen bir ömür geliştirmesini önlüyor. Buna ek olarak, yeni suya dayanıklı laminat döşemelerin sağlamlığı nedeniyle yoğun olarak kullanılan odalara da uygulanabilir. Döşeme paspaslarını entegre ederek, bazı üreticiler gürültüyü azaltan ve doğrudan hazırlanan alt zemine döşenebilen zeminler sunuyorlar.

Laminat – yenilenebilir doğal bir ürün

Farklı satış kanalları ve uygulama alanları göz önüne alındığında, laminat imalatçıları, daha fazla ürün performansı ve diğer malzemelerle rekabet halinde yeni özellikler ile puan kazanmak istiyorlar. Ahşap esaslı malzemelerle laminat parke, doğanın ve ahşabın yenilenebilir doğal bir ürün olarak dikkatli ve ekolojik olarak sürdürülebilir kullanımını temsil ediyor. İşte bu sebeple laminat, ekonomi ve ekoloji arasındaki dengenin artan bir duyarlılığı karşıladığı mevcut zamana mükemmel uyum sağlıyor. Tüketiciler sürdürülebilir ürünler istiyor, ancak günün sonunda önemli olan fiyat ki, bu da laminat parkeye iki kat avantaj sağlıyor.