Avrupa parkecilerinin ev sahibi Türkiye

Avrupa Parke Üreticileri Birliği FEP’nin Türkiye’deki tek üyesi DENDRO, kalite ilkesinden taviz vermeden piyasaya ürün sunmaya devam ediyor. Teknolojinin de yakın takipçisi olan firma, zengin ürün çeşidiyle dünyada dikkat çekiyor.

Türkiye’den tek üyesinin Dendro Lamine Parke olan Avrupa Parke Sanayi Federasyonu (FEP), The Marmara Otel’in de gerçekleştirdiği kongresi ile dünyanın çeşitli ülkelerindeki parke üreticileri ve tedarikçilerini bir araya getirdi. 7 – 8 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen ve sektörle ilgili yeniliklerin tartışılmasının yanısıra genel değerlendirmelerin de yapıldığı konferansa, konuşmacı olarak Türkiye’den de sektörde yer edinmiş önemli isimler katıldı.

İki gün süren kongre, 7 Haziran Perşembe akşamı düzenlenen kokteyl ve FEP Ödülü’nün sahibini bulmasıyla başladı. 8 Haziran Cuma günüyse, 2011 faaliyet raporunun okunması, yeni yönetimin ve 2013 bütçesinin belirlenmesi ve parke pazarında son durum hakkında değerlendirmelerle devam etti. Georg Lange’nin FEP Teknik Komite’nin çalışmaları ve QVEB Yöneticisi Bruno Couture’nin 2011’de ABD ve Kanada döşeme pazarı üzerine sunumlarıyla başlanan sabah oturumunda, Wintersteiger AG’nin WOODTECH Bölüm Başkanı Franz Haas da ince kesim teknolojisi ve yüksek verimlilik başlıklı bir sunum yaptı. AB mevzuatı ve iş hukuku üzerine uzmanlaşmış hukuk bürosu Contrast’ın yönetici ortağı Filip Tuytschaever’in rekabet kurallarına uymak için neler yapılması gerektiği üzerine yoğunlaştığı sunumunun ardından ise düşünce kuruluşu BBDO’nun yöneticisi Fons Van Dijk kriz zamanlarında nasıl ayakta kalınacağının ipuçlarını verdi.

Kongrenin, İstanbul Sanayi Odası AB ve Dış Ekonomik İlişkiler Şubesi’nden Elif Özman, Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) Genel Müdürü Dr. Barış Onay ile Şerifoğlu Parke Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şerifoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı son oturumunda ise Türkiye – Avrupa ilişkileri ele alınırken, Türkiye parke ve inşaat sektörlerinin güncel eğilimleri üzerinde de duruldu. Elif Özman, sunumunda Türkiye ekonomisinin güçlü, rekabetçi yönlerine dikkat çekerken, Dr. Barış Onay da çeşitli grafikler üzerinden Türkiye ekonomisinin genel bir fotoğrafını çekti.