Classen’in Gurur Kaynağı: NEO

 

Laminat parke sektöründe dünyanın sayılı isimlerinden biri olan CLASSEN Grup, tasarım ve ekolojiyi buluşturduğu ürünü “Neo by Classen“ ile dikkat çekmeye devam ediyor. Almanya merkezli şirketin, Türkiye Satış Müdürü Levent Bahtiyar Ceyran’a “Neo”yu sorduk.

ORSİAD: Classen’in ses getiren son ürünü NEO’yu kısaca tanımlar mısınız?

Levent Bahtiyar Ceyran: Neo günümüzde zemin uygulamalarında farklı çözümler, yenilikler arayanların hizmetine sunulan eşsiz bir ürün. Hem dekoratif, hem uzun ömürlü. Ahşap görüntüsünün altında aslında kaya gibi sağlam bir yapı var. Islak zeminlerde benzersiz. Dört kenarında bulunan derzler, yüzey dokusu doğal bir ürüne bastığınızı hissettirir. Neo bu doğallığı en dayanıklı hali ile sunar.

 

ORSİAD: NEO’nun inovatif olmasını özelliğini açıklar mısınız? Onu yenilikçi yapan nedir?

Levent Bahtiyar Ceyran: Neo elbette ki piyasaya sunulan ilk suya dayanıklı ürün değil. Ancak PVC ve plastik içermeyen ilk ve tek ürün. Benzerlerinin aksine %50 oranında ahşap içerir ve insan sağlığına dosttur. Ayrıca atık maddelerden değil, geri dönüştürülebilir doğal bileşenlerden oluşur.

neo_wood31

ORSİAD: CSF (Composite Solid Fibreboard) adlı bir birleşenden bahsedildiğini duyuyoruz. CSF olması ne fark yaratır?

Levent Bahtiyar Ceyran: CSF Neo’da taşıyıcı kısımdır. Bu kısım laminat parkede HDF’dir. HDF suya ve neme karşı korunaksızdır. CSF kolay bir anlatım ile HDF’nin polimer ile güçlendirilmesi sonucu elde edilmiş kompakt bir levhadır.

neo_wood32

ORSİAD: Neo’nun zeminde ekolojik bir ürün olmasını kısaca açıklar mısınız?

Levent Bahtiyar Ceyran: Neo üretilirken çevreye son derece duyarlı kalıyoruz. Havayı, suyu kirleten plastik atıklar çıkmıyor ortaya örneğin… Burada insanların aklına başlarda vurguladığımız ahşap kullanımı dolayısıyla ağaç kesimi gelebilir. Ancak tıpkı HDF üretiminde olduğu gibi, CSF üretiminde de doğada ömrü tükenmiş ve yenilenen ormanlardan kesilen ağaçlar kullanılır. Neo %100 geri dönüştürülebilir.

neo_wood43

ORSİAD: Classen’in kullandığı “sealtec” nedir?

Levent Bahtiyar Ceyran: Sealtec zeminin kaya gibi dayanıklı olmasını sağlayan bir üretim teknolojisidir. Zemin, dekor kağıdı uygulamasından sonra birkaç safhada sertleştirilir. Son aşamada ise yüzey dokusu verilir. Böylece darbelere ve aşınmalara dayanıklı hale gelir.

neo_wood52

ORSİAD: Neo’nun kurulumunda kullanılan “Classen megaloc” sistemini kısaca anlatır mısınız?

Levent Bahtiyar Ceyran: Megalock, Avrupa’da DIY (kendin yap) mantığından yola çıkılarak Classen tarafından geliştirilen bir kilit sistemidir. Tüm Avrupa’da  kendini ispat etmiş hızlı, kolay ve dayanıklı bir sistemdir. Alışılmış zor döşeme sistemlerinin aksine Megaloc, herkesin yapabileceği bir kilit sistemidir. Bu sistemi bir animasyon ile anlatan videoyu www.classen.info.tr adresinde izleyebilirsiniz.

 

ORSİAD: Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?

 

Levent Bahtiyar Ceyran: Neo, 2014 zemin trendlerinde en çok göze çarpan büyük yeniliklerden biri olarak beğeni topluyor. Classen Grup olarak, çevre dostu, Alman Malı, PVC ve zararlı kimyasalların tümünden uzak bir ürün olan Neo’yu, en son teknoloji ve üretim teknikleri ile tüketicilerimizin hizmetine sunuyoruz. Neo, suya ve aşınmaya dayanıklı, sağlıklı ve çevre dostu, onarımı basit ve megalock kilit sistemi sayesinde kolay döşenebiliyor. Çevre bilinci gelişmiş yeni neslin Almanya’da, Alman disiplini ve kanunlarıyla üretilmiş Neo’yu tercih etmesi için çok önemli bir neden var: Neo, PVC ve zararlı kimyasallardan tamamiyle uzak, çevre dostu bir ürün. Türkiye ofisimizle müşterilerimize daha yakından ilgilenebiliyoruz. Zeminde kalite ve farklılığı arayanların hizmetindeyiz.