4. Uluslararası Mobilya ve Dekorasyon Kongresi sektörün buluşma noktası oldu

AİMSAD, 19-21 Ekim 2017 tarihleri arasında Düzce’de düzenlenen “Mobilya Endüstrisinde Üniversite-Sanayi İşbirliğinin Önemi ve Kurumsal Gelişim” temalı 4. Uluslararası Mobilya ve Dekorasyon Kongresi’nde standı ve görüşleriyle yer aldı. AİMSAD Genel Sekreteri Arif Onur Kaçak, Üniversite-Sanayi İş Birliği panellerinin ikincisine konuşmacı olarak katıldı.

Düzce Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı Düzce Meslek Yüksekokulu, Orman Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi tarafından 19-21 Ekim 2017 tarihleri arasında Düzce’de düzenlenen “Mobilya Endüstrisinde Üniversite-Sanayi İşbirliğinin Önemi ve Kurumsal Gelişim” temalı “4. Uluslararası Mobilya ve Dekorasyon Kongresi” sektörün buluşma noktası oldu. Açılış oturumu, üniversite-sanayi işbirliği panelleri, mini fuar etkinliği, Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği ve Düzce Meslek Yüksekokul ortaklığı ile yapılan mobilya sergisinin yapıldığı Kongre kapsamında ayrıca en son gün Kelebek Mobilya’ya teknik gezi ile Abant Gölü’ne sosyal gezi düzenlendi.

4.Uluslararası Mobilya ve Dekorasyon Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanı Düzce Meslek Yüksekokulu Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölüm Başkanı Mobilya ve Dekorasyon Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayhan Aytin’in konuşması ile açıldı. Mobilya sektörüne yönelik farklı disiplinlerde çalışan akademisyenlerin bilimsel çalışmaları ile bir araya gelmesi, bilgi ve deneyimlerin aktarılması, mobilya sektörü firma temsilcilerinin akademik çevre ile bir araya gelerek tanışmaları ve görüşlerini ifade etmelerinin “Üniversite-sanayi işbirliğinin önemi ve kurumsallaşma” temalı kongrenin temel felsefesini oluşturduğunu dile getiren Aytin, “Kongremiz sadece akademisyenlerin çalışmalarından ibaret değil, bilimsel oturumlarda sanayicilerimize de yer verdik, özel bir oturum düzenledik. Stantlar oluşturduk, çok değerli firmalar ürünlerini teşhir etmek üzere bizlere ve kongremize destek oldular. İstanbul ile Ankara arasında bulunan Düzce’mizde bizlerin 4.Uluslararası Mobilya ve Dekorasyon Kongresinde bir araya gelmesini sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kongre açılış programı Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Düzce Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ayhan Şamandar’ın konuşmaları ile devam etti. Protokol konuşmalarının ardından Doğtaş-Kelebek Mobilya Sahibi Davut Doğan “Mobilya Sektöründe Endüstriyel Gelişim ve Kurumsallaşma” ve Kastamonu Entegre adına Marka ve Kurumsal İletişim Müdürü Ferhat Naci Güngör “Kastamonu’dan Beverly Hills’e Uzanan Bir Başarı Hikayesi” konulu konuşmalarını yaptılar.

Üniversite-Sanayi İş Birliği Paneli

Kongre açılış programı dört çağrılı konuşmacının yer aldığı 1.Üniversite-Sanayi İş Birliği Paneli ile devam etti. Panele çağrılı konuşmacı olarak katılan Doğuş Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Kurtoğlu’nun başkanlığını yaptığı panelde diğer konuşmacılar Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Abdullah Sönmez, Oklahoma State Üniversitesi’nden Prof. Salim Hızıroğlu ve Divapan Entegre Genel Müdürü Hakan Zengin sektör hakkında konuşmalarını yaptı.

4.Uluslararası Mobilya ve Dekorasyon Kongresi’nin ilk günü Düzce Üniversitesi Atatürk Kültür ve Eğitim Merkezi’nde stant alanlarının gezilmesi ve eş zamanlı olarak başlayan bilimsel oturumlar ile devam etti. Yapılan etkinliğin çeşitliliği sektör firmalarının temsilcileri ile akademisyenler ve davetliler arasında yeni tanışma ve kaynaşmalar meydana getirirken, kuvvetli bağların gelişmesine yardımcı oldu.

AİMSAD da panelde yer aldı

Akademisyenler ile sanayi arasındaki bağları güçlendirmeyi ve iş birlikteliğini daha yukarılara taşımayı amaçlayan Üniversite-Sanayi İş Birliği Panellerinin ikincisi, 20 Ekim tarihinde önemli sanayi kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin konuşmacı olarak katılımı ile gerçekleştirildi. Kastamonu Entegre Adana Fabrika Direktörü Ergin Turan, Aquacool-Dual Boya Sahibi Mete Akter, Sancaklı AŞ Mesut Sancaklı, Samet AŞ’den Burak Özmenekşe ve AİMSAD Genel Sekreteri Arif Onur Kaçak panele konuşmacı olarak katıldı. Oturum Başkanlığını Kastamonu Entegre Adana Fabrika Direktörü Ergin Turan’ın yaptığı panel oldukça faydalı ve verimli geçti.

Panellerde mobilya sektörüne farklı iş kollarından hizmet, hammadde ve teknoloji üreten firmaların faaliyetleri, üniversite-sanayi arasındaki işbirliklerinin güçlendirilmesi ve devam ettirilmesinin desteklenmesi, benzeri faaliyetler faydaları üzerinde duruldu. Panel bitiminde konuşmacılara teşekkür plaketi ve belgeleri akademisyenler tarafından takdim edildi. AİMSAD adına Arif Onur Kaçak plaketini Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu’ndan, Ezgi Kurt ise plaketini Prof. Dr. K. Hüseyin Koç’tan aldı.

Kongre gelecek yıl Anadolu Üniversitesi tarafından yapılacak

Kongre bitiminde gelecek yıla ilişkin de planlar konuşuldu. Kongrenin uluslararası kimliğinin devam etmesine, bir sonraki kongre isminin “5. Uluslararası Mobilya ve Dekorasyon Kongresi” olmasına, 5. Uluslararası Mobilya ve Dekorasyon Kongresi’nin 2018 akademik yılı içerisinde Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü tarafından organize edilmesine karar verildi. Ayrıca gelecek yılki kongrenin içeriğinde yazılım ve bilişim, Endüstri 4.0, Yönetim ve Organizasyon, işletme ve pazarlama, tasarım, Ür-Ge, Ar-Ge, malzeme bilimleri, konstrüksiyon, akustik, tekstil ve döşeme, aydınlatma, üst yüzey işlemleri, aksesuarlar ve ekipmanlar, çevresel etki, marka ve patentleşme, üniversite-sanayi ilişkileri, kent mobilyaları gibi konuların da bulunması ortak fikrine varıldı.