BIG SEE Awards’tan BAB Architects’e Ödül!

BAB Architects tarafından Ankara’da tasarlanan Anadolu Ajansı Açık Ofis Katları projesi, uluslararası mimarlık ve tasarım ödülü BIG SEE Interior Design Awards 2023’te“Workplace” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Türkiye’de ve dünyanın farklı coğrafyalarında birçok farklı ölçekte mimari, iç mimari ve set tasarımı projelerine imza atan Mimar İrem Arıbaş ve İç Mimar Hüseyin Beş liderliğindeki BAB Architects, Anadolu Ajansı için Ankara’daaçık ofis konseptiyle yeniden tasarladığı Anadolu Ajansı Genel Müdürlük Binası Açık Ofis Katları projesiyle BIG SEE Interior Design Awards 2023’te “Workplace” kategorisinde ödüle layık görüldü.

2018’den beri STK Zavod Big tarafından küresel ölçekte organize edilen BIG SEE Awards’ta mimari, iç mimari, ahşap mimarisi ve ürün tasarımı kategorilerinin yanısıra turizm ve moda alanlarında üretilen güncel tasarımlar değerlendiriliyor. Ödül alan tüm projeler Slovenya’nın Ljubljana şehrinde 19 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan Big Architecture 2023 etkinliği bünyesinde sergilenecek ve mimarların yapacağı sunumlar ile ziyaretçilere tanıtılacak. Serginin ve ödül töreninin yanısıra festival bünyesinde ayrıca fuar, konferanslar, iş-mimarlık forumu ve söyleşi etkinlikleri gerçekleşecek ve ayrıca kategori özel ödülleri de sahiplerini bulacak.

BIG SEE Interior Design Awards 2023’te “Workplace” kategorisinde ödül alan Anadolu Ajansı Açık Ofis Katları projesi mevcut ofis katlarının BAB Architects tarafından açık planlı, işlevsel ve yenilikçi bir anlayışla yeniden kurgulanmasından oluşuyor. Toplam 4000 metrekare alana sahip olan ofis katları açık ofis çalışma alanları, ortak dinlenme köşeleri, toplantı odaları ve yönetim birimlerinden oluşuyor.

Mimar İrem Arıbaş ve İç Mimar Hüseyin Beşliderliğindeki BAB Architects,açık planlı ofis konseptini ofis içerisindeki mesleki üretiminyaşayan bir form olduğu, içinde bulunduğu çevreye göre şekil aldığı, sürekli olarak geliştiği, değiştiği ve kolektif çalışmanın amaçlandığı fikir zenginliğinden beslendiği bir tasarım formülü üzerinden kurgulamış. Rekreatif faaliyetlere imkan veren çeşitli sosyal alanları da içinde barındıran proje, eski nesil ofislerin aksine kullanıcıyı oturduğu masadan kaldırmayı, saplandığı iş döngüsünden ara sıra bilerek koparmayı, kısa bir molanın ardından üzerinde çalıştığı konuya dışarıdan ve daha sağlıklı baktırabilmeyi hedefliyor. BAB Architects tasarımı Anadolu Ajansı Açık Ofis Katları projesi, planlama ve tasarım kurgusuyla mimarinin insan psikolojisi üzerindeki pozitif etkilerinin çalışma ortamlarındaki verimliliği de doğrudan etkileyebileceğinin nitelikli bir örneği olarak ayrışıyor.

Künye: 

Proje Adı:Anadolu Ajansı Açık Ofis Katları

Proje Yeri:Ankara

Proje Ofisi:BAB Architects

Tasarım Ekibi:İrem Arıbaş, Hüseyin Beş, Fırat Ceylan, Meltem Rabia Şimşek

Arsa Alanı:1000m²

Toplam İnşaat Alanı:4000 m²

İşveren:Anadolu Ajansı

Konsept Tasarımı:BAB Architects

Mobilya Tasarım:BAB Architects

Uygulama Projesi:BAB Architects

3 Boyutlu Görselleştirme:BAB Architects

Proje Başlangıç Yılı:2021

Proje Bitiş Yılı:2022

BAB Architects Hakkında:

BAB, İstanbul merkezli, kolektif bir mimari oluşumdur. 2018 yılında, İç Mimar Hüseyin Beş ve Mimar İrem Arıbaş tarafından kurulmuştur. Tasarım, proje yönetimi, uygulama ve danışmanlık hizmetleri başlığı altında mimari, iç mimari, televizyon dekoru ve sahne tasarımı alanlarında projeler geliştirmektedir ve bu hizmetlerini Kadıköy’de bulunan ofisinde sürdürmektedir. Her yeni projeyi kendi bağlamı içerisinde ve proje özelinde yeni bir başlangıç olarak ele alıyoruz ve bu bağlama, yapı ve mekanların ihtiyaçları doğrultusunda değer katacak, yenilikçi, kaliteli ve karakteristik çözümler üretmek üzere çıktığımız tasarım ve üretim yolculuğunda tamamen bir tasarım atölyesi anlayışı içerisinde hizmet veriyoruz. Bu yönde ekip arkadaşlarımızın da değerli katkılarıyla tasarım sürecinde masa başında başlayan ve ilk aşamada birlikte çalıştığımız kişi ve kurumlar için kağıt üzerinde taahhüt ettiğimiz özgün hayallerimizi, işin mutfağı olan üretim sürecinde mimarlığın sahip olduğu tüm bileşenlerin çözümlendiği detaylar ile destekleyerek mekansal anlamda bütüncül, sağlam temellere dayanan ve tasarımı ile birebir örtüşen gerçeklere dönüştürüyoruz. Bir yaşam alanının, bulunduğu yere, zamana, kendinden önce ve sonra gelen unsurlar ile etkileşim içinde olduğu tüm çevresel faktörlere göre doğru analiz edilmiş, karakterine uygun şekilde tasarlanması ve doğru işlevsel çözümlerle yapılandırılması ile ortaya çıkacak sonucun yapı ve mekanlar üzerinde sahip olduğu pozitif güce ve kullanıcı üzerinde yarattığı birleştirici aidiyet duygusuna inanıyoruz. Bu inanç motivasyonumuzun ve yaptığımız işe duyduğumuz tutkunun en etkili yapı taşını oluşturmaktadır. Yapmış olduğumuz projeler ile dokunduğumuz yapı ve mekanlara kazandırmayı amaçladığımız anlam ve değerler bütünü aynı zamanda mesleğimize verdiğimiz anlam ve değerin bir yansımasıdır.