Geleneksel Pelifair 2014

 

 

Sektörün önde gelen organizasyonlarından olan geleneksel ‘’Pelifair 2014‘’, 29 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında Antalya’daki Clup Turanlar Prince Tatil Köyü’nde gerçekleşti. Turanlar Grup tarafından, bu yıl beşinci kez gerçekleştirilen Pelifair 2014’e, sektörün önde gelen mimar, iç mimar ve tasarımcılarının da aralarında bulunduğu seçkin bir davetli grubu katılım gösterdi.

 

Hayatın Renkleri Dokularla Buluşuyor” sloganıyla düzenlenen Pelifair 2014 fuarında, hepsi birbirinden şık standlar davetlilerin büyük beğenilerini topladı. Pelifair 2014 organizasyonuna destek veren ve fuarda standı olan firmalar arasında ZOW FUARI, SURTECO, HANEX, SCAHATTDECOR, Kröning, DÖLKEN, HAFELLE, Impress, DAKOR, GIM, HUECK RHEINISCHE, SANDVIK, Munksjö, Bausch Linnemann gibi ünlü isimler yer aldılar.
Yapı-Endüstri Merkezi’nin iletişim danışmanı olduğu PeliFair kapsamında, iç mekân duvar ve döşeme kaplamalarının yanı sıra, mobilya üretimine yönelik ahşap yüzey, doku ve renk üreticisi firmaların ve aksesuar üreticilerinin 2014-2015 sezonu trendlerini anlattıkları sunumlara ve ürün sergilerine yer verildi.

 

Açılış konuşmasını Turanlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Turan’ın yaptığı Pelifair 2014 kapsamında, Vezirköprü Orman Ürünleri ve Kağıt Sanayi A.Ş. Satış ve Pazarlamada Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Mağden, Pelipan MDF sunumuyla firmanın teknik ve mesleki konularına ağırlık verirken, PelitArslan A.Ş. Satış ve Pazarlama Müdürü Adil Tosyalı da Pelilam laminat ürünlerinin üstün kalitesine dair detayları davetlilerle paylaştı. Konuşmacılar, Turanlar Grup üretim tesislerinin, en fazla üretim yapan tesislerden biri haline gelmesinin altını çizdiler. Surteco adına sunumu gerçekleştiren Türkiye Genel Müdürü Emre Özbay ise, tüm dünyada, dekoratif yüzey folyoları ve plastik ve kağıt kenarbandı konusunda, yüzey teknolojilerinin lider tedarikçisi Surteco’nun Türkiye ofisi olarak 2007 yılında kurulduklarını anlattı. Bugün halka açık bir şirket olan Surteco’nun hedefinin konusunda dahili ve harici büyüyerek, devamlı olarak, küresel, aynı zamanda da yerel genişleme olduğuna dikkat çekti. Daha sonra mikrofonu alan Dr. Cihan Ayla da, mobilya ve parke yüzeylerindeki trendlere göre ürün ve hammadde türlerine dair detaylı bilgiler paylaştı.

ARS_6636

Schattdecor adına konuşan firmanın Türkiye tasarımcısı Sinem Değerli,

Schattdecor’un kısa tanıtımından sonra 2014-2015 trend konseptini anlattı. 1985 yılında Walter Schatt tarafından yukarı Bavyerada bulunan Ziegelberg, Stephanskirchen köyünde kurulan Schattdecor’un dünyada dekor kağıdı üreten en büyük şirket olduğunu dile getiren Sinem Değerli, “Türkiye sektöründe baskılı dekor kağıdı üretimi yapan tek firmayız” dedi. Firma hakkındaki detaylı bilgiler sonrasında bu seneki trendler başlığı olarak “Karıştır ve Karşılaştır” temasını neden seçtiklerini anlattı. IMPRESS firması adına yapılan sunumlardaysa firmanın ahşap işleme sektöründe Türkiye’nin en önemli oyuncularından biri olduğunun altı çizildi. Firmanın tasarımcısı Özkan Işık, Türkiye’deki dekor eğilimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

ARS_6657

Häfele Türkiye Pazarlama Yöneticisi Açelya İdikut ise, “Bugün sizlere ürünlerimizden ya da hırdavat satmaktan değil, mutluluk satmaktan bahsetmek istiyorum” diyerek başladığı konuşmasında, yaptıkları araştırmalar doğrultusunda bir ev satın alma söz konusu olduğunda kadınların karar mekanizması olarak yer aldığını ifade etti. Bu nedenle kadınların isteklerine göre şekillenme olduğunu anlatan İdikut, firma olarak bu detayları nasıl dikkate aldıklarını anlattı. Konuşma akışları dahilinde Clarionevents Türkiye İş Geliştirme Yöneticisi Fatih Yıldız da, ZOW fuarlarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi. ZOW fuarları olarak diğer organizasyonlardan farklarını anlatan Yıldız, inovasyon konusuna ve trendlere nasıl yer verdiklerini ve katılımcıları için vizyon oluşturacak ortamlar yarattıklarını ifade etti.

ARS_6626

Katılımcı firmalar, gelecek yılın eğilimlerini nasıl algıladıklarını ve ürünlerine uyarladıklarını tasarımcılarının gözünden anlatırken, PeliFair 2014 aynı zamanda dünyaca ünlü mimar ve tasarımcıları da ağırladı.

ARS_6753

Red Dot Tasarım Ödüllü, günlük kullanım objelerinin ve tüketim mallarının şekilleri üzerine odaklanan tasarımlarıyla Pentagon Design Kurucuları Arni Aromaa & Sauli Soumela, yaratıcılık, yenilik ve gelenekten beslendiklerini anlattılar ve “İçerik ve bağlamı temel alan tasarım yaklaşımımızla sosyal, fonksiyonel ve formel sorulara yenilikçi, ekolojik, şık çözümler sunarız. Projelerimizi tasarlarken dijital araçları, sanatsal yaklaşım ve işçiliği kullanmaya gayret ederiz” dediler.

 

Bir başka ilginç ve ilham verici konuşmayı ise, “Mimarlığa dokunmak” başlığıyla Penda Designhouse mimarlarından Chris Precht gerçekleştirdi. Mimarinin doğadan öğrenmek üzerine kurulu bir sanat formu olduğuna dikkat çeken Precht, mimarlığın tarihi hakkındaki bazı unsurları anlatarak başladığı konuşmasını, laminat parke kullanımının, mimaride yarattığı avantaj ve esneklikleri dile getirerek tamamladı.

 

PeliFair 2014, katılımcı firmaların doku ve renk trend sunumlarıyla mimari yaklaşımların derlendiği seminer programıyla ve 500’ü aşkın izleyicinin birebir ürün stantlarını ziyaret ettiği fuar alanıyla zengin işbirliği fırsatları yarattı. Davetlilerin Antalya’da tüm havaalanı transferleri ve konaklamalarının Turanlar Grup tarafından karşılandığı PeliFair 2014, misafirlerine Antalya’da keyifli ve konforlu bir haftanın yanı sıra mesleki paylaşım olanakları da sağladı.