Mobilyada Nanoteknoloji Uygulamaları

İÜ Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü’nün Projeleri

Türkiye İnovasyon Haftası’nda Sergilendi

“Türkiye İnovasyon Haftası” etkinliği, T.C. Ekonomi Bakanlığı ile Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 3–5 Aralık 2015 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilmiştir. “Sınırsız İnovasyon, Sınırsız Potansiyel” sloganıyla düzenlenen ve birbirinden önemli yerli ve yabancı isimlerin konuşmacı olarak katıldığı Türkiye İnovasyon Haftası’nda Hollanda, “Partner Ülke” olarak yer almıştır.

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç.Dr. Zeki CANDAN ile Prof.Dr. Turgay AKBULUT; İTÜ Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Ali KILIÇ ile Prof.Dr. Ali DEMİR; Alexandria Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Ahmed HASSANIN; National Research Centre of Egypt bilim adamlarından Dr. Tamer HAMOUDA; Orman Endüstri Mühendisi Mert YILDIRIM; Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Gani Can SOMUNCU, Anıl SARAK, Sivan SUNOBAR, Berfu ÖZTAHTACI, Turan Sergen DİVRİK ve Pelin YAŞAR’ın yer aldığı Uluslararası Proje Ekibi tarafından geliştirilen “Yüksek Performanslı Mobilyalar İçin Hibrit Biyokompozitlerin Geliştirilmesi” konulu proje; Doç.Dr. Zeki CANDAN, Gani Can SOMUNCU, Pelin YAŞAR ve Mert YILDIRIM tarafından hazırlanan “Mobilyada Nanoteknoloji Uygulamaları” konulu proje ile “Renkli ve Çevreci Mobilyalar” konulu proje Türkiye İnovasyon Haftası’na davet edilmiş ve ödüllü projelerin yer aldığı salonda ziyaretçilere sunulmuştur.

9

Doç.Dr. Zeki CANDAN tarafından yürütülen “Nanoselüloz” konusundaki proje ile Prof.Dr. Turgay AKBULUT, Doç.Dr. Zeki CANDAN ve Araş.Gör. Memiş AKKUŞ tarafından yürütülen “Ahşap Kompozit Levhalarda Çevre Dostu Toz Boyama Sistemlerinin Kullanılması” konulu proje, İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi standında sergilenmiştir.

Türkiye İnovasyon Haftası; ARGE ve inovasyon ile katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi, ihracat hacminin artırılması ve üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilmektedir. Ülkemizde düzenlenen ARGE proje yarışmalarında ödül alan projeler, yaklaşık 50.000 kişinin katıldığı bu dev etkinliğe davet edilerek sergilenmiştir. Üniversiteler, TTO, TTM ve Teknoparklar da etkinlikte stant açarak projelerini tanıtma imkânı bulmuşlardır.

Üniversitemiz Öğretim Üyelerini ve Öğrencilerini tebrik eder, başarılarının artarak devam etmesini dileriz.

3

16

15

14

13

12

11

10

8

7

6

5

4

2

1