Siber suçlar 2021’de 6 trilyon dolarlık zarara neden olacak

Araştırma şirketi Cybersecurity Ventures’ın analizine göre, 2021’de siber suçlar nedeniyle ortaya çıkan zarar 6 trilyon dolar olacak. Bu rakamın 2015 yılında 3 trilyon dolar olduğu göz önünde bulundurulursa sorunun vahameti daha iyi anlaşılıyor. Analizde, 2017 ve 2021 yılları arasında, kurumların küresel olarak siber güvenlik alanında yapacakları harcamaların 1 trilyon doları aşacağı öngörülüyor.

Kurumların korkulu rüyası olan veri kayıplarının maliyeti, 1.000 kişiden fazla çalışanı olan iş yerleri için ortalama 551 bin dolar. Saldırıların neden olduğu ortalama mali zarar ise 1,4 milyon doları buluyor. Hizmet kesintilerinin firmalara verdiği zarar 12 bin doların üzerinde olabiliyor. KOBİ ölçeğindeki kuruluşların yüzde 40’ı herhangi bir felaketten sonra verilerine ulaşmakta sorunlar yaşıyor. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin yüzde 50’si ise oluşabilecek felaketlere hazırlıksız yakalanabiliyor. Veri depolama ve yedekleme ürünleri, iş akışlarında sürekliliği, bilgiye güvenli ve hızlı şekilde ulaşmayı sağlıyor. Synology, bireylere olduğu gibi büyük, orta ve küçük ölçekli organizasyonlara da uygun maliyetli, esnek, ölçeklenebilir, kolay yönetilebilir ve yüksek performanslı çözümler sunuyor.

Veri güvenliği yatırımda belirleyici faktör

Güvenli yedekleme konusunda hassas, dosyalarının bozulmasını istemeyen ve veri kaybı yaşamak istemeyen firmalar, yeni nesil veri depolama modellerine yatırım yapıyor. Veri depolama ve güvenliği alanındaki yenilikçi çözümler, veri kayıplarından oluşabilecek finansal risklerin minimuma indirilmesine olanak tanıyor. Ağa bağlı depolama alanındaki deneyimini yenilikçi teknolojiler ile harmanlayan Synology, ürün ailesini genişleterek bireylere ve KOBİ’lere dijital dünyada güvenlik sağlıyor. Firma, son olarak DiskStation DS1517+ ve DS1817+ ürünlerini, veri depolama alanının genişletilmesine imkan tanıyan DX517 ürünüyle birlikte pazara sundu. DiskStation DS1517+ ve DS1817+ ürünleri, üzerinde bulundurduğu ölçeklenebilir 5 veya 8 yuvalı sunucu girişleri sayesinde ev kullanıcıları, küçük ve orta ölçekli kurumlar için yüksek performans, güvenlik ve kolay yönetilebilen ağa bağlı depolama imkanı sağlıyor. DiskStation DS1517+ ve DS1817+ 10 GbE (Gigabit Ethernet) ağ ara birim kartından veya M2D17 M.2 SATA SSD adaptöründen yararlanabilme kolaylığı ile dikkat çekiyor. Ayrıca iki ürün de 2 GB ve 8 GB’lık bellek kartına sahip. Böylece kapasite 16 GB’a kadar yükseltilebiliyor. Ağ ara birim kartı ise iki adet 10 GbE portundan yararlanılmasına olanak tanıyor.

Araştırmalarda öne çıkan özellikleriyle benzerlerinden ayrılıyor

Bulut ve mobil dünyalarının avantajlarını kullanarak minimum yatırımla yüksek performans ve güvenlik sunan Synology tarafından piyasaya sürülen M2D17 PCIe adaptör kartı sayesinde DS1517+ ve DS1817+ ürünleri, çift yönlü M.2 SATA SSD’ler ile geliştirilebiliyor. Bu sayede kullanıcılar ön sürücü bölmelerini kullanmadan SSD önbelleğe alma özelliğini kullanarak performanslarını artırabiliyor. DS1517+ ve DS1817+ ürünleri, DiskStation Manager (DSM) 6.1 işletim sistemi tarafından destekleniyor. Kolayca mevcut BT altyapısına entegre olabilen ürünler, TechTarget’ın “Depolama Çözümleri” araştırmasında orta sınıf NAS sistemleri kategorisinde diğer cihazlardan yüksek performans göstermesiyle beğeni topladı

Depolama kapasitesini artırmak size kalmış

Ürünlere iki adet DX517 genişletme birimi bağlanabiliyor. Genişletme birimleri sayesinde ilave olarak 10 disk yuvası eklenip, depolama kapasitesi artırılabiliyor. Ürünlerin sunduğu özellikler ile mevcut sabit diskler yeniden biçimlendirilmeye gerek kalmadan RAID kapasiteleri yükseltilebiliyor. Ürünler 2.4 GHz’lık Intel Atom dört çekirdekli işlemci ve isteğe bağlı olarak çift kanallı bellek kartı ile birleştirildiğinde, 1,179 MB/s okuma ve 542 MB/s yazma hızı sunabiliyor.

Synology Hakkında:

2000 yılında kurulan Synology, Ağa Bağlı Depolama (NAS) alanında dünya lideri bir markadır. Tayvan kökenli Synology’nin sunduğu kapsamlı ürün ve servis portföyü, büyük kurumsal şirketlerin yanında KOBİ’lerin ve ev tipi kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap vermektedir. 2004 yılında geliştirdiği NAS işletim sistemi DiskStation Manager’ın (DSM) tanıtımını yapan Synology, sezgisel ve kullanıcı dostu arayüze sahip bu işletim sistemiyle birlikte, NAS sistemlerinin karmaşık ve yönetilmesi zor sistemler olduğu yönündeki algının da kırılmasını sağlamış ve kişisel bulut hizmetlerinden daha fazla kişinin yararlanmasına ön ayak olmuştur. Synology, aynı zamanda NAS sistemini yüksek performanslı ve tüm servislerin bir arada barındırdığı bir sunucuya dönüştüren Package Center (Paket Merkezi) yaklaşımının da mimarıdır. DSM 6.1 sürümünü 2017’de yayınlanmasıyla birlikte Active Directory Server ile daha iyi BT verimliliği sağlamaktadır. DSM 6.1, SMB sunucu ile kopyalama performansını artırırken, dosya optimizasyonu ile güvenilirliği ve sürekli gelişimi mümkün kılmaktadır.