İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’dan Yeni Bir Girişimcilik Başarısı Daha

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeki CANDAN’ın danışmanlığında yüksek lisans çalışmalarını sürdüren, aynı zamanda İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü’nde yüksek lisans öğrenimi gören Mert YILDIRIM, Çırağan Sarayı’nda düzenlenen “Türkiye’nin Girişimcileri Ödül Töreni’ne” TİM-TEB Girişim Evi’nin özel davetlisi olarak katıldı.

T.C. Ticaret Bakanlığı’nın himayelerinde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) iş birliğinde düzenlenen “Türkiye’nin Girişimcileri Ödül Töreni“, 11 Ekim 2018 tarihinde Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirildi. Türkiye’nin girişimcilik, teknoloji ve ihracat alanlarında gelişimine destek olmak için hayata geçirilen TİM-TEB Girişim Evleri’nin başarılı girişimcileri ödüllendirilirken, Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminden 500’ü aşkın katılım gerçekleştirildi.

T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TİM Başkanı İsmail Gülle ve TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici’nin açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği törene girişimcilik ekosisteminin önemli paydaşları olan kurum ve kuruluşların başkanları, iş dünyasının önde gelen temsilcileri, üniversite rektörleri, girişimcilikle ilgili çalışmalara odaklanan yerli ve yabancı basın temsilcileri ve köşe yazarları ile kalkınma ajansları genel sekreterleri katıldı.

“Sanayi ile Entegre Fikir ve Projeler Üretmeye Çalışıyoruz”

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeki CANDAN konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Üniversitelerin ve akademisyenlerin fonksiyonları konusunda kamuoyunda farklı algılamalar bulunmaktadır. Başta Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İsveç gibi ülkeler olmak üzere dünyanın önde gelen ülkelerinde üniversitelerde çalışan bilim insanlarının görevi yalnızca ders vermek değil, bunun yanında anlamlı bilim üretmek ve topluma-sanayiye faydalı çıktıları ortaya koymaktır. Özellikle ülkemizde son yıllarda hem devletimizin attığı önemli adımlar, yasal düzenlemeler ve motivasyon kaynakları ile gündemde olan sanayi-üniversite iş birliğini evrensel anlamıyla algılamak ve hayata geçirmekle yükümlüyüz. Ancak bu şekilde ülkemizi gelişmiş ülkeler ligine taşıyabilir, bireylerin refah seviyesini ve yaşam kalitesini yükseltmiş oluruz” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Zeki CANDAN konuşmasına şu şekilde devam etti: “Biz de danışmanlığını yaptığımız gerek lisansüstü gerekse lisans öğrencilerimiz ile bunun bilincinde olarak hareket ediyoruz. Kökleri 1453’e dayanan, dünyada eşine az rastlanır şekilde bir birikime sahip olan fakat dün kurulmuşçasına yeni nesil, dinamik ve enerji dolu bir üniversite olan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’nın bir bireyi olmaktan gurur duyuyor, büyük bir azim ve disiplinle eğitim-öğretim faaliyetlerimizi sürdürürken diğer yandan girişimci ruhu ile hareket ederek sanayi ile entegre fikir ve projeler üretmeye çalışıyoruz. Tabi ki bu bahsettiğimiz hususlarda yalnız hareket etmiyoruz. Başta İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ile İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü olmak üzere İstanbul Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi, EnterTech – İstanbul Teknokent, TTM ve TTO birimlerinin değerli yöneticilerine ve çalışanlarına; bizlere desteğini esirgemeyen sanayi kuruluşlarına ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etmeyi bir borç biliriz.”

Geniş bir ekiple gece-gündüz çalışarak ortaya koyduğu bilimsel/sektörel çalışmalar, arge-inovasyon vizyonu ve girişimcilik konusunda başta Türkiye Ahşap Levha Endüstrisi ve Mobilya Endüstrisi olmak üzere Orman Ürünleri Sanayisinin çeşitli dallarına anlamlı değerler katan kıymetli bilim insanı Doç. Dr. Zeki CANDAN ve yüksek lisans öğrencisi Mert YILDIRIM’ı en içten dileklerimizle kutlar, başarılarının hayat boyu sürmesini ümit ederiz.