KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİR İLK’E İMZA ATIYOR.

1. Uluslararası Avrasya Ahşap Esaslı Kompozitleri Eğitimi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü 14-16 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan

1. Uluslararası Avrasya Ahşap Esaslı Kompozitleri Eğitimi’ne (1st Euro-Asian International Short Course on Wood bases Composites) hazırlanıyor.

2005 yılında Hamburg International Wood Academy tarafından başlatılan eğitim 2006 – 2008 ve 2011 yıllarında Hamburg’da sürdürülmüştür. Tayland’da 2011 İsveç’te ise 2013’de gerçekleştirilen eğitimin bir benzeri Türkiyede ilk defa Trabzon’da gerçekleştirilmektedir

Ahsap esaslı kompozitler üzerine gerçekleştirilecek olan 3 günlük bahar okulu programında; orman ürünleri sanayinde hammadde, pazar ve tüketim, tutkallar, üretim teknolojileri, üretim maliyeti, çevre sorunları, ürün geliştirme konuları üzerine son teknolojik gelişmeler ilgili firmaların temsilcileri ve uluslar arası bilim adamları tarafından katılımcılara aktarılacaktır.

Eğitimin organizatörlüğü; KTÜ Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü ile    Department of Wood; Biogene Technologies Salzburg University of Applied Sciences(Austria), Faculty for Wood Engineering of “Transilvania” University Brasov (Romania), Wood Science and Engineering Research Unit, Walailak University (Thailand) ve International Union for Forest Research Organization (IUFRO) ve Forest Products Society (FPS)  ortaklığında gerçekleştirilmektedir.

Okula eğitimci olarak; Andreas Köck from Scheuch Co., Aurolzmünster (Avusturya),Bart Singule from Huntsmann Co., Everberg (Belçika), Clemens Seidl from Andritz Co., Vienna (Avusturya),Gregor Bernardy from Siempelkamp Co., Krefeld (Almanya),Dr. Thomas Schmidt from Tiger Coatings, Wels (Avusturya),Tibor Paulovits from GreCon Co., Alfeld (Germany),Tilman Helmer from Dieffenbacher Co., Eppingen (Almanya),Robert Maschpera from Weko Co., Leinfelden-Echterdingen (Almanya),Sarper Sevinç & Sinem Değerli from Schattdecor Co., Gebze (Turkiye) ve  Prof. Dr.Ing. Dr. Marius Barbu (Avusturya) katılacaktır.

Sponsorluğunu;   GreCon, Dieffenbaher,  Weko, Aldritz  , Schattdecor, Kastamonu Entegre A.Ş, Yıldız Entegre, Starwood Orman Ürünleri A.Ş ve AGT  Ağaç Sanayi ve Ticaret A. Ş. ‘nin üstlendiği  okulda yurt içi ve yurtdışından 30 Orman Endüstri Mühendisi eğitim alacaktır.

Okulun yerel koordinatörü  Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu;  Son yıllarda Türkiye orman ürünleri sanayisindeki gelişmeleri göz önüne alarak sektörün ortaya koyduğu hedefi ileri taşımak için çalıştıklarını dile getirmektedir. Ve sektör yöneticileri, bürokratları, bilim insanları, öğrenciler ve uzmanlarla birlikte olmak isteyen tüm firmaları bu eğitime sponsor olmaya davet ettiklerini belirtmektedir.

Ayrıca eğitim tarihlerinde sponsorlar için bölüm fuaye alanında stand yeri tahsis edileceğini ve eğitim basılı ve dijital dokümanlarında yer verilecek ve mini bir fuar gerçekleştirilecektir.

Daha detaylı bilgi için web sayfası. “http://wbc2014.ktu.edu.tr

Tüm sektörün 14-16 Nisan 2014’te Trabzon’da buluşması dileği ile ………..