EPLF : Anti-damping Soruşturması Hakkında Haziran Ortasında Bir Sonuç Beklenmektedir.

EPLF, önemli bir pazar olan Rusya’ya giren sahte, Avrupalı olmayan malların neden olduğu sorunların sonunda, Task Force Rusya adıyla bölgeye özel çalışmalar yürütecek bir ‘görev güç birimi’ atadı. EPLF’nin dışından üreticileri de içeren bu çalışma grubunun ilk toplantısı, geçtiğimiz Mart ayında Moskova’da gerçekleştirildi. Rusya’da üretim yapan şirketlerin teknik çalışma grubu, Avrupa standartlarının çizgisinde, yeni bir “GOST” standardını (Rus devlet standardı anlamına gelen Gosudarstwenny Standart) geliştirecekler. Daha sonraki bir tarihteyse, ikinci bir çalışma grubu, Rusya’da kaliteli laminat aktif tanıtım çalışmaları yürütecek. Bu görev güç birimi gelecekte Rusya’ya ithalatçı firmalara da açık olacak.

 

Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı tarafından Alman üreticilerine karşı başlatılan anti-damping soruşturması kapsamında, EPLF’nin katılım gösterdiği bir kamu duruşması gerçekleşti. Davaya dahil olan şirketler için sonuç belirsizliğini korurken, WTO (Dünya Ticaret Örgütü) düzenlemelerine uygun olarak, 18 aylık bir süre içinde Haziran ortasında bir sonuç beklenmektedir.

elnd1505_b2

Bununla ilgili olarak, EPLF Başkanı Ludger Schindler, Türkiye’de olanlar dahil tüm üyelerinin çıkarlarını korumak üzere derneğin nötr rolünü vurguladı ve şunları söyledi: “Adil rekabet anlamı dahilinde, tüm piyasa katılımcıları kurallara uymak zorundadır. Şikayetler için gerçekten haklı gerekçe olması halinde, bu durum herkesi ilgilendirdiği şekilde çözülmelidir.”

Diğer yandan EPLF’nin Deutsche Messe AG ile ortaklaşa düzenlediği Domotex 2016 ve 3. Dünya Zemin Zirvesi dahilinde derneği Max von Tippelskirch temsil edeceği belirtildi. Geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Altensteig-Wart bölgesinde gerçekleşen Yıllık Genel Kurul Toplantısı’na katılan Susanne Klaproth (Deutsche Messe) üyelere detaylarıyla içeriği anlattı. Toplantının programı uzman sunumlar ve belli başlı konular etrafında toplanıyordu: “Rusya” (Sergej Sumlenny, Rusya Danışmanı, Moskova); “Akıllı ev” (Klaus Scherer, InHaus-Danışman, Düsseldorf), “Kurumsal Sosyal Sorumluluk” (Prof. Nick Lin-Hi, Mannheim Üniversitesi). Dünya pazarlarındaki durumlara dair sunumlar yapıldı ve görüş alışverişlerinde bulunuldu.
Üyelerin bir sonraki toplantısı 2016 Nisan sonunda gerçekleşecek. EPLF bu yıllık etkinlik için yeni bir format çalışmış olacak. Buradaki amaç, dernek üyelerinin uzmanlık alanlarının kullanılarak, laminat parkenin geliştirilmesi ve gelecekte dünya pazarlarında daha yaygın kullanımının sağlanması olarak ifade ediliyor. Üyelerin toplantıları, sektöre çeşitlilik getirmek adına “Laminat İnovasyon Forumu” olarak algılanıyor ve bu toplantılar sayesinde EPLF üyeleri arasında daha yakın temas kurularak, dünya pazarlarına yön veren yeni iş ağları geliştiriliyor.