Toz Teknolojisinde Devrim

Välinge Nadura’yı Geliştiriyor

Välinge firması Dieffenbacher ile birlikte Nadura ve diğer toz uygulamaları için üretim çizgilerini geliştirmeye devam ediyor. Bu yeni gelişimler çerçevesinde, Toz Destek Teknolojisi de bu üretim çizgisine dahil oluyor. Müşterilerine daha iyi hizmet sunmayı amaçlayan Välinge, Nadura’nın daha etkin kullanımını sağlayarak ve ürünü optimize etmek adına geliştirme çalışmalarına devam edecek.

Dünya zemin endüstrisinde Ar-Ge ve uluslarası patent konularında lider firmalarından biri olan Välinge, Nadura için üretim hattını geliştiriyor. Gelişmeler; dijital baskı ve yeni tip saçılma ve stabilizasyon sistemleri gibi ek donanım sağlanan serinin yanı sıra sıralı toz destek üretimini de kapsıyor. Bu çalışmalar kapsamında, toz besleme sisteminin de, üç dolum istasyonu ile sistem besleme ve tam otomatik vakumla geri dönüşüm şekline dönüştürüldüğü belirtildi.

Välinge İnovasyon Bölümü, İcra Kurulu Başkanı Niclas Håkansson, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; “Nadura ürünlerine olan ilginin artması ve özellikle de MeisterWerke’nin ürünlerini yeniden piyasaya sunumuyla birlikte, niyetimiz, bizim lisans sahipleri müşterilerimize piyasaya giriş için sınırlı sayıda ürün serisi ve hacimleri sunmak oldu. Biz zaten Nadura ürünlerine bu ilgi artışını bekliyorduk ve bu nedenle de Mart 2012’de geliştirme çalışmalarına başlamıştık. Şu anda, Välinge tarafından üretilen kendi ürün yelpazesini piyasaya sunmak isteyen birçok şirket ile görüşmelerde bulunuyoruz

Toz teknolojisi piyasadaki en ileri döşeme kategorileri ile rekabet edebilecek yüksek kalite ürünlerin imalatının yanı sıra, kağıt teknolojisini kullanarak, maliyet etkin geleneksel laminat zeminler ile rekabet edebilecek en masrafsız yüksek kaliteli zemin ürünleri üretmek için de kullanılabilir. Välinge Toz Teknolojisi taş ve seramik zeminlerin mükemmel reprodüksiyonları olan gelişmiş tasarımları oluşturmak için kullanılabilir. Bu yöntem esas olarak, birkaç kat ve önceden belirlenen pozisyonlarda toz uygulaması ve çeşitli saçılma istasyonları ile gerçekleştirilir. Bu teknoloji, üstün özelliklere sahip, gelişmiş tasarımları ile sağlam bir toz yüzey elde etmek için kullanılır. Välinge aynı zamanda, farklı ahşap tasarımlar oluşturmak için de maliyet etkin üretim yöntemleri geliştiren bir firmadır. Toz bazlı ahşap tasarımlar çok ileri seviyededir. Mükemmel tane yapısı ile uyumlu derin kabartma, yüksek aşınma ve darbe dayanıklılığıyla bu ürün çizgisi de dikkat çekmektedir.