SCHOCK Firması Çek Cumhuriyeti’nde Güçleniyor

Granit evye üreticisi SCHOCK firması, Çek Cumhuriyeti’ndeki faaliyetlerini yoğunlaştırarak bu ülkede büyümek adına önemli adımlar attı. Çek pazarı için oluşturduğu özel satış ekibine, yıllardır firmayla çalışmakta olan yüksek mühendis Martin Melichar ve Tereza Mattušová’nın da katılmasının ardından, yerel pazarda hakimiyetini artırmak için anadili Çekçe olan ekipler de kurdu.

 Şirketin Pazarlama ve İhracat Müdürü Sven-Michael Funck, bu yeni atılım kararının ardındaki sebebi şöyle açıklıyor; “Markamızı Çek Cumhuriyeti’nde çok daha profesyonel ve müşteri dostu bir zemine konumlandırmak istiyoruz. Merkezimizin sınıra yakında bulunması da bizim için ek bir avantajdır. Burada bulunan depomuz sayesinde Prag’a, Almanya’daki pek çok şehire olduğundan daha yakınız.”

Bu konum avantajı özellikle teslimat konusunda çok olumlu etkiler yaratıyor. Regen’deki depoda bulunan 10.000 lavabo stoğu sayesinde, herhangi bir sipariş söz konusu olduğunda optimum servis hızıyla müşteri memnuniyeti sağlanabiliyor.

schock

Bölge sorumlusu müdür Martin Melichar ise firmasının Çek Cumhuriyeti’ndeki bu yeni girişimini şöyle değerlendiriyor: “Amacımız bayileri bu olağanüstü marka ile yakınlaştırmak ve bunun sonucunda bu ülkede yepyeni başarılara imza atmaktır.” Firmanın Çek pazarı için hazırladığı yeni ürün broşürünün de müşterilere dağıtılmaya başlandığı belirtiliyor.

yara 02 copy

SCHOCK dünyada 70’ten fazla ülkede uluslararası faaliyet göstermektedir. Büyüme potansiyeli çok yüksek olan Çek Cumhuriyeti’nde yapılan bu yeni atılımların şirketin geleceğinde önemli etkiler yaratacağı ifade ediliyor. Şirket, yalnızca geçen yıl yedi yeni pazara girerek 2014 yılı için mevcut pazar paylarını artırma planlarını ortaya koymuştur.