IŞIK HOME FAIR 2015

 

 

Sektörün önde gelen firmalarından IŞIK AHŞAP, Gaziantep’te düzenlediği IŞIK HOME FAIR 2015 ile yurtiçi ve yurtdışından önemli firmaları ağırladı. ORSİAD gazetesi olarak takip ettiğimiz başarılı organizasyon, orman ürünleri endüstrisinde faaliyet gösteren firmalar adına, yepyeni gelişim ve bağlantılara da ev sahipliği yaptı.

Ahşap Sektörünün Doğu ve Güneydoğu’daki öncü temsilcisi Türkiye’de sektörün duayenlerinden Işık Ahşap tarafından düzenlenen Işık Home Fair 2015, başta İran ve Irak olmak üzere yurtdışı ve yurtiçinden geniş bir davetlinin katılımı ile gerçekleşti. Organizasyon, yeni parke tesislerinin ziyaretiyle başladı ve davete katılan yabancı heyetlere High Gloss, Acrylic, Emprenye ve Profil tesislerinin gezdirilmesiyle devam etti. Katılımcı firmaların standları yeni iş bağlantıları için fırsatlar oluştururken, düzenlenen kokteyl sonrasında değişik dekor kağıt firmalarının en yeni renk ve desenleri tanıtıldı. Mobilya ve desen firmalarının sunum tanıtımlarıyla gerçekleşen etkinlikler dikkat çekti.

Işık Home Fair 2015’in açılışında konuşan Işık Ahşap Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yaşar, Işık Ahşap olarak 1981 yılında başladıkları serüvenin sadece bir ticaret olmadığını aynı zamanda bir sosyal dayanışmaya dönüştüğünü ifade etti ve şunları ekledi: “Umuyorum ki bölgemizdeki gerek Suriye gerek Irak’taki sıkıntılar biter ve 2015’e hep birlikte rahat gireriz. 2015- 2016 hedeflerimizde mdf yatırımına da yöneleceğiz. Yer araştırması içindeyiz. İnşallah kısmet olursa bu yatırıma da başlayacağız.”

konuşan Işık Ahşap Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yaşar

Organizasyonda konuşma yapan bir diğer isim de, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık oldu. Bartık, organizasyonu mobilya fuarına denk gerçekleştiren Işık Ahşap firmasına teşekkür ederken şunları söyledi: “Bizim için bu fuar önemliydi çünkü halı sektöründeki başarımızı birkaç sektöre daha yayıp hepsini bir araya getirmek istiyoruz. Halı ve mobilya ayrılmaz bir sektör bunları birleştirirsek gelecekte ev dekorasyonunda çok daha iyi yerlere geleceğiz. Çünkü Gaziantep artık tasarım alanında da ilerliyor. Mobilya sektörü bana göre Türkiye’nin en iyi sektörü. Çünkü hammadde elimizin altında. İstihdam anlamında ciddi katkı sağlıyor. Biz Gaziantep’e bu açıdan bakıyoruz. İhracata odaklıyız. İstihdam ve hammadde konusu bu anlamda önemli. Bu nedenle Mobilya sektörünü önemsiyorum. Bizler Gaziantep’deki farklı sektörleri bulup çıkartıyoruz. Geçmişte halıda da böyle oldu. Gaziantep başarılı ve bu başarıya katkısı olan tüm sanayicileri kutluyorum. Işık Ahşap’ın da Gaziantep bölgesinde olmasından duyduğum gururu ayrıca ifade etmek isterim.”

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık

Katılımcı firmalardan biri olan Hanex Dekor Kağıtları adına konuşan Cihan Ayla organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirirken şunları söyledi:Bu Türkiye’ye özgün çok güzel bir gelişme. Eskiden burada makineler mezarlığı var iken şu an Avrupa’nın bile imreneceği bir çok gelişme görüyoruz. Bu sadece makinelerle bitmiyor dizayn, merak, pazar araştırması, doğru malzeme seçimi, trendlerin takibi ve fuarlara katılmak gibi birçok şeyi kapsıyor. Ve bu temelde çok büyük bir başarıyı hep beraber yaşıyor ve mutluluğunu birlikte paylaşıyoruz.”

 

Cihan Ayla

 

 

IŞIK AHŞAP YEMEK 2

IŞIK AHŞAP YEMEK 3

IŞIK AHŞAP YEMEK 4

IŞIK AHŞAP YEMEK

 

 

IŞIK AHŞAP ÖDÜL