DELTRI+ ile havadaki virüs ve bakterilere geçit yok

İnsan popülasyonunun yoğun, doğal havalandırmanın ise zor olduğu alanlarda havadaki virüsleri nötralize ederek doğala en yakın temiz havayı sunmak büyük önem taşıyor. Kapalı alanlarda temiz hava alabilme özgürlüğü sunan yeni nesil havalandırma sistemleri, inovatif filtreler sayesinde virüslerin hayatta kalmasını önlüyor. İç mekânların hava kalitesini artırıp insanlara taze hava sağlamak misyonuyla hareket eden Systemair, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Belçika’nın önde gelen filtre üreticilerinden Deltrian ile geliştirdiği DELTRI+ teknolojisini piyasaya sunan şirket, havadaki virüs ve bakterilere geçit vermiyor. Markasından bağımsız olarak, mevcut standart ve özel ölçülerdeki klima santrallerinde değiştirilebilen bu filtreler, virüsleri sıfırlama işlevinin yanı sıra A+ enerji sınıfında Eurovent Sertifikalı performansıyla enerji giderlerinde büyük tasarruf sağlıyor.

 

Dünya genelinde antiviral filtre yatırımını yapan ilk iklimlendirme üreticisi olan Systemairile Deltrian iş birliğinde hayata geçirilen yeni nesil filtreler, klima santralleri aracılığıyla virüsleri etkisiz hale getirip yok ediyor. İşlevselliği ve güvenilirliği Lüksemburg Bilim ve Teknoloji Enstitüsü (LIST) tarafından test edilen DELTRI+ kapalı alanlarda temiz havanın öneminin arttığı bu günlerde havada asılı kalan ve istenmeyen mikroorganizmaların genetik materyallerini imha ederek çoğalmalarını engelliyor. Havadaki virüs ve bakterilerin üreme riskini azaltan bu filtrenin HVAC sektörüne hareketlilik kazandıracağını ifade eden Systemair Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Serkan Gündüz, normal bir yaşantıya dönüşü destekleme konusunda pratik bir katkı sunduklarını dile getirdi.

 

SARS-COV-2 dahil biyolojik aerosolleri azaltıyor

Pandemi ile hayatımızın merkezine yerleşen korona önlemlerinde DELTRI+ filtrelerin büyük bir avantaj sağladığını söyleyen Serkan Gündüz; “Bu filtreler, daha steril bir ortam yaratmak için enfeksiyonların özellikle insanların toplu olarak bulunduğu okul, alışveriş merkezi, hastane, havalimanları ve ofislerde yayılmasını engelliyor. DELTRI+, Lüksemburg Bilim ve Teknoloji Enstitüsü ve Fransa’daki bağımsız bir laboratuvar tarafından test edildi ve sonuç olarak SARS-COV-2 dahil biyolojik aerosolleri kayda değer oranda azalttığı belgelendi. İşlem gören filtre yüzeyi virüs taşıyan damlacıklarla temas ettiğinde aktive oluyor. Temas anından sonra virüsler etkisiz hale geliyor ve bulaşıcılığını kaybediyor. Tam bir yıl boyunca kapalı alanlardaki virüslerin aktive olmasını engelleyen DELTRI+ filtreler, Avrupa genelinde ve dünyanın dört bir yanında birçok pazarda sipariş ediliyor. Bunun yanında, DELTRI+ filtrelerin klima santrali ile birlikte sağlanabilmesi konusunda Deltrian firmasının dünya genelinde yalnızca Systemair ile iş birliği yaptığını da söylemek isterim. Systemair, Deltrian ile bu konuda özel bir iş modeli yürütüyor” dedi.

 

Yüksek enerji verimliliğiyle optimum toz tutma kapasitesi

Kanıtlanmış Hygienic By Design konseptlerinin bir ürünü olan DELTRI+ teknolojisine sahip hava filtrelerinin şimdiden büyük bir ilgiyle karşılandığını söyleyen Gündüz; “DELTRI+ filtre, tesis sahiplerinin havalandırma sistemleri için daha geniş kapsamlı yatırımlar yapmadan önce mevcut sistemlerini hızlıca iyileştirebilmelerini sağlıyor. Mevcut filtrelerin DELTRI+ ile değiştirilmesi, virüsten korunmak için kullanılan diğer yöntemlerle karşılaştırıldığında uygulama ve lojistik faaliyetleri bakımından pratik bir çözüm yaratıyor. Tüm bu özelliklerine ek olarak bu filtre; güçlü performansı sayesinde düşük basınç kaybı ve mümkün olan en iyi enerji verimliliğinin yanı sıra optimum toz tutma kapasitesiyle de fark yaratıyor. ISO16890 ePM1 %90 (EN 779 F9 benzeri) onayı bulunan DELTRI+, tüm standart klima santrali filtre boyutlarıyla kompakt ünitelere özel formatlar da sunuyor” şeklinde konuştu.

 

Systemair ve Systemair Türkiye Hakkında:

Gerald Engström tarafından 1974 yılında İsveç’te kurulan global iklimlendirme devi Systemair, dünya çapında başta klima santralleri olmak üzere fanlar, hava dağıtım ekipmanları, hava perdeleri ve soğutma ürünleri alanında üretim yapıyor. Systemair; Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Ortadoğu, Asya ve Güney Afrika olmak üzere toplam 50 ülkede faaliyet gösteriyor, 27 fabrikasında üretim yapıyor ve toplam 6 bin 500 kişiye istihdam sağlıyor. Global iklimlendirme devi Systemair, ismini faaliyet alanı olan Havalandırma, Soğutma ve Klima kelimelerinden alan Türk firma HSK’nın yüzde 90 hissesini 2012 yılında satın aldı. Fabrikalar, alışveriş merkezleri, havalimanları, şehir hastaneleri, endüstriyel tesisler gibi dev projelerin iklimlendirmesini sağlayan Systemair Türkiye’nin ürün gamında; klima santralleri, fanlar, hava dağıtım ekipmanları, hava perdeleri ve soğutma ürünleri yer alıyor. Systemair’ın, Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 2018 yılında yaklaşık 28 bin metrekare alan üzerinde kurduğu fabrikası, Türkiye’nin “Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik” anlamına gelen LEED Gold Sertifikası’na sahip ilk klima santrali fabrikası unvanına sahip. Temel misyonu “mekânların iç hava kalitesini artırıp insanlara temiz hava sağlamak” olan Systemair Türkiye, bu hizmeti sunduğu tüm cihazlarını Dilovası’ndaki fabrikasında üretiyor. Türkiye’de klima santralleri sektöründe yaklaşık son 10 yıldır pazar lideri olan Systemair, yeni fabrikasıyla yılda 4 bin 500 adet klima santrali üretebilecek kapasiteye sahip. Otomasyonlu klima santralleri alanında da Türkiye pazar lideri olan Systemair, Türkiye’de bu hizmeti taşere etmeden fabrika çıkışı olarak sağlayabilen sayılı firmalardan biri. 25’ten fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Systemair Türkiye, aynı zamanda şirketin global arenada 9 teknik merkezinden biri olarak yeniliklere öncülük ediyor.